Пътешествие в безкрая: 9 руски влака, с които непременно трябва да пътуваш


Снимка: Legion Media

 

Пътешествие в безкрая: 9 руски влака, с които непременно трябва да пътуваш

Бързи, пищни и с вид на насекоми – тези влакове се движат през цялата страна и всеки има шанс да се повози на тях.

"Сапсан"

Това е високоскоростен електрически влак, който свързва двете руски столици – Москва и Санкт Петербург – по пет пъти на ден. Разработен от Siemens специално за Русия, най- бързият влак в страната достига скорост от 250 км в час. Името му идва от сокол- скитник, а така изглежда и самият той: като фина и ловка птица, той прави пътя от Москва до Санкт Петербург едно приятно изживяване.

Снимка: AP

 

"Аллегро"

Също високоскоростен електрически влак, "Аллегро" изминава маршрута от руския Санкт Петербург до финландския Хелзинки и обратно. Макар да не прилича на съвременните бързи влакове, той се движи с до 200 км/ ч, изминавайки цялото трасе за 3,5 часа. Вълнообразните линии отстрани са отличителна черта на влака.

Снимка: Legion Media

 

"Ласточка"

Този сиво-червен влак е истински товарен кон в огромната железопътна система на Русия. Туристическите "Ласточки" се движат в Москва, Санкт Петербург, Сочи, Краснодар, Екатеринбург и други градове в страната. Дизайнът им ги прави лесни за разпознаване, а удобният интериор превръща возенето в незабравимо изживяване.

Снимка: Константин Кокошкин/Global Look Press

 

"Стриж"

"Стрижите" са руска версия на испанските влакове Talgo и са произведени специално за руската ЖП компания.

Снимка: Рамил Ситдиков/Sputnik

 

Две асиметрични линии – широка синя и тънка червена – украсяват влака отвън.

Снимка: Иля Питалев/Sputnik

 

"Иволга"

Този произведен в Русия влак има предница, подобна на насекомо, и е разкрасен в ярки цветове и сини извити полусфери.

В конструкцията са използвани нови технологии, а дизайнът е дело на агенция Integral Design and Development.

Снимка: Xenotron/Wikipedia


Транссибирски експрес "Златен орел"

Шикозен, скъп и екстравагантен. Всичко това са черти на този удивителен влак. Онези, които мечтаят да вземат Транссиба, първо трябва да обмислят възможностите. Интериорът напомня нивото на Orient Express, въпреки че екстериорът е малко по- скромен. Цената на пътуването обаче е малко плашеща: "имперската" класа е €30,895, докато "сребърната" ще ти коства €15,395.

Снимка: Getty Images

 


Снимка: Getty Images


Ретро влак

Купищата пара и бавният ход характеризират този ретро влак, който се движи между градовете в Московската област. Ако не си напълно готов за подобно пътуване, то направи поне едно виртуално такова в сайта на железниците.

Снимка: Legion Media

 

"Сочи 2014"

Двуетажен влак от Москва до Сочи? Лесно. Това транспортно решение все още не е толкова популярно в Русия, както е в други страни, затова влакът "Сочи 2014" е нещо, което трябва да се види.

Снимка: Артур Лебедев/ТАСС

 

Влак-музей

Това не е обикновен влак, а подвижен музей, който, преминавайки през Русия, разказва историята на железопътната система на страната. Всеки вагон е с различен дизайн и, ако не успееш да хванеш влака в твоя град, винаги можеш да направиш един видео- тур.

Снимка:Константин Чалабов/Sputnik

 

Източник: Russia beyond
Оригинална статия: п рочети тук
  • Етикети: Хоби