TimoCom предлага три европейски платформи за възлагане.

Делът на товарите се покачва според транспортния барометър
  • Автор:  , брой 3 /2013

      TimoCom TimoCom Soft - und Hardware GmbH е основана през 1997 г. и е IT доставчик на услуги за всички фирми, участващи в транспорта. TimoCom се разви от създаването си до средно голяма фирма само за няколко години. Благодарение на големият си екип от международни сътрудници, TimoCom предлага три европейски платформи за възлагане: водещата на пазара борса за товари и товарни обеми TC Truck&Cargo®, TC eBid®, онлайн платформата за транспортни търгове, както и складова борса с точните складови и логистични площи.    Портфейлът се допълва от TC eMap®, изчисляване на маршрута с интегрирана функция за проследяване.
       В транспортната борса TC Truck&Cargo® офертите за товари и превозни средства са за цяла Европа. TC eBid® помага на товародатели от търговията и индустрията и спедитори да управляват своите оферти и да улеснят бизнеса между тях и доставчиците на транспортни услуги. Европейската борси за товари позволява на компаниите да имат достъп до 30 000 склада и логистични площи за съхранение в 40 страни в Европа. С изчисляването и проследяването на TC eMap® всички основни доставчици GPS са обединени в една платформа. В паралелни трасета може да се изчислява и да се проследява на картата.

      Още повече поръчки за товари при TimoCom Фирмата от Дюселдорф е много повече от доставчик на товари и товарни обеми
      TimoCom представи впечатляващи резултати на водещата в Европа борса за товари и товарни обеми TC Truck&Cargo®. Резултатите показват:
 Който иска ефективно и успешно да работи в транспортния бранш в Европа, едва ли ще подмине TimoCom.
 TimoCom не е само борса за товари, а много повече.
      С до 450 000 оферти за товари и товарни обеми в TC Truck&Cargo® – ежедневно TimoCom преминава в нови измерения и същевременно изгражда фундамента на своето изключително положение при платформите за възлагане. „Чудесно е, че можем да информираме нашите клиенти за такова позитивно развитие на офертите за товари и товарни обеми в борсата“, радва се Марсел Фрингс, главен представител на TimoCom, „Ние разглеждаме този растеж също и като следствие на усилията и иновациите, които ние предприехме по отношение на нашите следващи продукти. Така бихме могли да разширим като цяло и нашата клиентска база в цяла Европа.“ 100 000 потребители междувременно се грижат за функционирането на борсата.
      Специалните приложения от TimoCom са често безплатни  Ако погледнем към предложенията на TimoCom отвъд борсата за товари, става ясно, че фирмата се е превърнала в доставчик на комплект услуги за транспортния бранш.  Това започва още от TC Truck&Cargo®, от септември 2012 година безплатно е интегрирана складова борса, чрез която бързо могат да се предлагат и намират складови и логистични площи. Общо TimoCom предлага три продукта, като към тях са включени различни приложения, предлагани безплатно на клиентите както и множество сервизни услуги. Това са  допълнителните оферти, които още веднъж значително улесняват работното ежедневие.
      Най- новият проект е TC eMap®, мощното решение за калкулиране и проследяване. При това TimoCom не е само единственият доставчик на транспортни борси, който предлага независима от производителите платформа за проследяване. В TC eMap® на клиента се предлага също и калкулиране на маршрут. Благодарение на сътрудничеството с Nokia, тя съдържа най- обширния картов материал на пазара, включително данни от сателити и актуални данни от пътното движение.
      От четири години на пазара вече се е утвърдила и транспортната платформата за търгове TC eBid®. Всичко, което засяга дългосрочните и редовни превози, може да бъде намерено там. Така в TC eBid® вече са проведени общо повече от 20 000 търга.
      За да се отговори на непрекъснато увеличаващите се изисквания към IT-услугите, фирмата планира далеч в бъдещето. „Ние добре осъзнаваме нашата отговорност спрямо транспортните и логистични фирми в Европа. Не само за нашите клиенти, но и за нас самите би било катастрофа, ако платформите за възлагане на TimoCom не са достъпни.  Но нашите непрекъснати инвестиции в тази област си струват. През последните дванадесет месеца нашите продукти са били на разположение 365 дни, 24 часа в денонощието, при 99,56% – и тук са включени планирани прекъсвания за работа по техническото обслужване!“, обяснява Фрингс.
      Но не само линиите за данни, сървъри и програми чувстват силно увеличения брой на офертите и потребителите на TimoCom. В отдела грижа за клиентите сме назначили допълнително служители, за да бъдат бързо и ефективно обслужени нашите клиенти.  Тъй като 54 служители отговарят на клиентската гореща линия в Германия, Полша, Унгария и Чехия приемат ежедневно повече от 2 000 обаждания.  Това прави над 40 000 разговора на месец.
      TimoCom представя впечатляващи цифри, които могат да радват всеки клиент. Те показват, че фирмата е постоянно развиващ се и надежден партньор в работния процес. Поради това, крайният резултат вече не представлява изненада: В последната анкета 94,3% от клиентите посочват, че са напълно доволни от TimoCom.

      Делът на товарите в транспортния барометър на TimoCom се покачи през третото тримесечие на 2013г.
      Третото тримесечие на годината в транспортния и логистичен сектор обикновено е твърде застрашено.  През юли, август и септември няма големи празници, но през тези месеци са летните почивки.  Въпреки тези по-скоро неблагоприятни условия делът на товарите в транспортния барометър на TimoCom през тази година достигна 52% и с това цели пет процента над сравнителната стойност от миналата година.


      При съотношение товари/ товарни обеми от 52:48 за релациите Всички страни/ Всички страни, транспортният барометър на TimoCom показва за втори път последователно положителна стойност за дела на товарите за това тримесечие.  За това транспортният бранш трябваше да чака точно година и половина. Две последователни тримесечия да приключат със "свръхтовар", това последно се е случвало през 2011 г. С това транспортният барометър на TimoCom потвърждава това, което многобройните проучвания също виждат като тенденция: Нещата продължават да се движат нагоре!
      Налице е представена позитивна тенденция Тримесечието стартира много оптимистично. Юли имаше възможност да спечели от данните на предходния месец (50:50 през юни) и остана почти на същото ниво със съотношение товари/товарни обеми от 48:52. „Още към този ранен момент беше показано, че делът на товарите през третото тримесечие е близо до стойностите от 2011 г.“, казва Марсел Фрингс, главен представител на TimoCom. „Позитивната тенденция продължи и през август и летният спад, ако въобще можем да го наречем така, беше през тази година само едно малко изкривяване надолу.“
      Действително времето на ваканциите и отпуските беше по-продуктивно отколкото през последната година. Така „малкото изкривяване“ през август беше промяна от само един процент в полза на товарния обем. Летният месец приключи със съотношение товари/товарни обеми от 47:53. Към края на месеца започнаха да се забелязват първите признаци на това, което трябваше да се случи през септември.
      Последната ученическа ваканция тъкмо беше свършила в европейските страни, когато TimoCom отбеляза силни колебания в транспортния барометър. Сделките се възобновиха, но през тази година беше транспортирано значително повече отколкото през септември миналата година. Така транспортният барометър на TimoCom отбеляза процентно нарастване, което беше също толкова силно както през икономически силните седмици от 2008 и 2009 година. Цели дванадесет процента постигна делът на товарите.  В крайното изчисление това доведе до съотношение товари/ товарни обеми от 59:41 през септември.
      С този положителен резултат нищо не стои на пътя на богатият на товари годишен отчет. Фрингс вижда това така: „Ако тенденцията от последните месеци продължи, тогава търсенето на товарни обеми ще бъде излишно. Към този момент тенденцията е от стабилен до повишен доход от превози през четвъртото тримесечие.“
Още преди коледната търговия транспортният и логистичен бранш в сухопътния транспорт може да се надява на подаръци. Чрез добро нарастване на транспортираните количества би трябвало най- накрая чувствително да се увеличат товарните ставки.
      Повече информация за TimoCom и всички продукти може да намерите на www.timocom.bg.

  • Етикети: Превозвачи и оператори