Пет изключителни концепции за футуристично пътуване

Няма съмнение, че милиардите автомобили по Света имат влияние върху околната среда. С течение на времето този процес ще се засилва. Независимо от това можем да разгледаме пет концепции за футуристично пътуване, които ще спомогнат за ограничаване броя на автомобилите на пътя и по- лесно придвижване от точка А до точка Б в бъдещето.

Проектът Superbus


С любезното съдействие на En-Derin

Автобусите трябва да изминат дълъг път, от дизайнерското бюро до производителя ако трябва да изглеждат добре. Superbus е проектиран да изглежда страхотно, и в същия момент да предлага луксозно пътуване, обвързано с търсенето на потребителя, което ще бъде по-природосъобразен начин на масов транспорт. The Superbus има дизайн, който приема външният вид на луксозна лимузина. Има 16 врати, издигащи се нагоре. Ще бъде оборудван с функции за безопасност, което ще позволи достигането на 250км/ ч. Може би най- добрата част на тази концепция е, че не трябва да се очаква на автобусна спирка няма да закъснява. Повикването се осъществява с изпращане на текстово съобщение или уеб съобщение, автобусът на бъдещето да пристигне на вратата Ви.

The Sartre

С любезното съдействие на En-Derin 

Freeway convoys е  друга концепция финансирана по проект на  ЕС с името SARTRE, която позволява на хората да използват собствените си автомобили, като в същото време им дава свободно време при пътуване до работа. Тази система е подходяща за всички видове превозни средства, подредени в една линия – автовлак. Водещата кола ще бъде управлявана от професионалисти и тази кола ще бъде проектирана да поеме контрола на всички автомобили, които стоят зад него. Водачът на водещия автомобил ще поеме контрола и ги освобождава въз основа на сигналите, подавани от отделните водачи на автомобили в състава на автовлака. Когато отделните автомобили  са част от конвоят, шофьорите не трябва да се грижат за управлението на личните си автомобили, те ще могат да се отпуснат и насладят на пътуването. 

Концепция "The Schweeb"

С любезното съдействие на En-Derin

Има хора, които са възприели да пътуват до работа с велосипеди, вместо с личните си автомобили. Тази идея за велотуризъм е крачка напред и се нарича Schweeb. Тя се състои от кабинки прикрепени към релси, в които пътникът седи и върти педали. Те могат да бъдат съединени, за да се даде възможност на семействата да пътуват заедно.Системата предлага пътуване с нулеви емисии. The Schweeb concept е приложима за малки пътувания. На по- дълги не е особено приложима защото ще бъде изтощителна.

Концепция The Elevated Bus

С любезното съдействие на En-Derin

Концепцията Elevated Bus може да сложи край на задръстванията по улиците. Пътниците в автобуса седят на издигната платформа, докато долната част остава отворена и превозните средства могат да се движат под автобуса дори когато той е спрял на спирка. Това означава, че движението не се спира, когато пътниците слизат. Автобусът се движи по релси и е в състояние да превозва голям бройпътници.

Концепция The Moving Platforms

С любезното съдействие на En-Derin

Високоскоростните влакове са бързи, но имат недостатък - налага се да забавят и да спират на гари и след това отново да ускорят. The Moving Platforms Concept е решението (движещи се платформи). С тази концепция е налице висока скорост на влакът, който няма да се налага да спира, тъй като има втори влак, който пътува със същата скорост, както на основния влак. Пътниците, се прехвърлят от единия на другия състав преди гарата на която искат да слезнат, докато те се движат едновременно. Спомагателния влак спира на спирката, докато основната композиция продължава без да спира. 

Вижте повече на: http://interestingengineering.com/5-Cool -поня тия- за-футуристичен-travel/#sthash.uQV1Vp8m.dpuf

  • Етикети: Превозвачи и оператори