TimoCom - една успешна компания

TC eMap® на TimoCom е най- голямата платформа за проследяване в Европа

TC eMap® на TimoCom е най- голямата насочена към потребителите платформа за проследяване. Благодарение на решението за проследяване, транспортните сделки стават по- сигурни, по- ефективни и по- лесни, от което се възползват както изпълнителите, така и възложителите.

Платформите за възлагане на IT доставчика TimoCom отдавна са утвърдени в европейския транспортен бранш. Тук потребителите ежедневно намират товари и товарни обеми, складови площи или участват в търгове за дългосрочни транспорти. Освен това, от юни 2013г. TimoCom предлага платформа, чрез която едновременно могат да бъдат показани до 75 различни телематични системи. Това не само улеснява транспортното ежедневие, но осигурява и по- голяма ефективност и сигурност. Благодарение на TC eMap® диспечерите могат – при определено разрешение – да позиционират няколко автомобила само върху една карта.В следствие на това отпада непрекъснатото превключване между различни приложения. Доставчиците на транспортни услуги отново си създават важно преимущество на доверие, като при въвеждане на автомобилите в борсата за товари TC Truck&Cargo® отбелязват, че те могат да бъдат проследявани чрез TC eMap®. „Броят на регистрираните автомобили нараства много бързо“, съобщава главният представител на TimoCom Марсел Фрингс и обяснява: „Ясно е, че в транспортния бранш всеки иска да си осигури допълнително предимство. Нужни са само няколко кликвания с мишката, за да предостави своя автомобил за проследяване чрез TC eMap®.“

Ако телематичната система на клиента още не е присъединена, TimoCom се свързва директно с доставчика. „През първата половина на годината успяхме да спечелим вече 75 партньори в телематиката. От индустриални гиганти до специализирани доставчици.

TC eBid® на TimoCom

Три поредни пъти платформата за търгове в областта на транспорта в цяла Европа TC eBid® издържа с отличен теста за качество на BMEnet GmbH (дъщерно дружество на Bundesverbandes Materialwirtschaft Einkauf und Logistik e.V.) –  и може да носи печата за качество в областта на транспорта в продължение на минимум още две години. Онлайн инструментът на IT доставчика TimoCom видимо улеснява и оптимизира дългосрочния транспортен бизнес за предприятията от индустрията и търговията, както и за спедиторите и доставчиците на услуги. Посредством TC eBid® предприятията от индустрията и търговията, както и спедиторите и доставчиците на транспортни услуги, обявяват групажни или цялостни превози. От началото, положено през през 2009г., са обявени 22 000 оферти от близо 8 500 различни предприятия. Факторът „време“ играе голяма роля в транспортния бранш. Благодарение на платформата за възлагане на TimoCom за публикуването са необходими само няколко стъпки онлайн. Освен това, по този начин може да се достигне до 33 000 проверени доставчици на транспортни услуги в цяла Европа: На първата стъпка се дефинира информация, като име, ценова схема според транспорт или вид на товара. След това има възможност да се попълни информация за език за комуникация, начин на предаване и начин на плащане. Освен това могат да бъдат прикачени PDF документи, като например инструкции за товарене или условия за поемане на отговорност. Накрая, потребителят може да ограничи участието само до някои клиенти на TimoCom или обявлението да бъде видимо за всички. След финализиране на обявлението, данните могат да бъдат прегледани още веднъж. След това то се изпраща за проверка от експертния екип на TimoCom. След проверката обявлението се публикува онлайн.

Печат за качество BMEnet 

С цел да помогне на предприятията да се ориентират по- добре, BMEnet GmbH присъжда печати за качество за софтуер и платформи, които предлагат интегрирани решения за оптимизация на търговията и логистиката. Проверката се извършва на базата на стандартизирани и безпристрастни критерии с ясно дефинирани изисквания. В резултат на това печатът за качество създава прозрачност при избора на софтуерни системи. Потребителите получават сигурността, че купуват софтуер с изпитано качество. И обратното, по този начин водещите доставчици могат да демонстрират пред клиентите качеството на своите продукти.


Европа в центъра на вниманието: нови търговски партньори благодарение на TimoCom

FERCAM Bulgaria Ltd. разчита на борса за товари с международно ноу- хау

 

FERCAM Bulgaria Ltd., очаква по- голямо раздвижване в транспортният бранш и нови възможности  за България.  Всички признаци са в подкрепа на това, тъй като специалистите разчитат през следващите месеци на увеличаване на товарите на целия европейски транспортен пазар. 100-процентовата дъщерна фирма на FERCAM Италия се подготвя и работи с борсата за товари и товарни обеми TC Truck&Cargo® на TimoCom. Благодарение на голямото предлагане на товари могат да се използват оптимално както национални, така и международни транспорти, а допълнително се създават търговски контакти с цяла Европа.

За да изпълнява възможно най- добре желанията на българските и чуждестранните клиенти, от основаването през 2007 г. фирмата разчита на борсата за товари TC Truck&Cargo®. „Ние използваме решението на TimoCom за всички наши клонове в Европа. Софтуерът се обслужва лесно и в него може да се търси по много различни параметри, за да се намери подходящата оферта“, споделя Илиева. Това става възможно благодарение на около 450 000 международни оферти за товари и товарни обеми, които ежедневно се подават от 100 000 потребители. Борсата се използва основно тогава, когато трябва да се организира транспорт в рамките на Европейския съюз.

„Чрез онлайн директорията TC Profile® на TimoCom може да се създадът контакти с транспортни фирми от цяла Европа и по такъв начин да се реализират индивидуални транспортни решения.“


Exiros оптимизира веригата си за доставки с транспортния барометър на TimoCom

Компанията използва успешно пазарния индикатор

 

Exiros е фирма, занимаваща се с доставки, и принадлежи към групата Tenaris. Tenaris има около 27 000 служители и с оборот от над 10 милиарда щатски долара е един от водещите в световен мащаб производители на стоманени тръби. Ясно е, че грешките при планирането на покупките на предприятие от толкова голям мащаб води до огромни икономически щети. За да намали този риск, един от инструментите, които Exiros използва, е транспортният барометър на TimoCom. „Използването на данните от транспортния барометър на TimoCom за нас е неизменна част от мониторинга на логистиката и процеса по вземане на решения относно търговската стратегия“, казва Лука Арлати, координатор на транспорта и логистиката в Exiros. „Благодарение на това научаваме от по- рано какви са тенденциите, а също така и в ретроспекция можем да анализираме по- добре търговските баланси и промените в цените.“

По-добре подготвени за преговори относно цените

Базата данни на транспортния барометър на TimoCom е изключително голяма, така че позволява да се направи реалистична оценка на цените на пазара в европейски мащаб. Това създава добра основа при воденето на преговори с търговски партньори по отношение на цените. Като пазарен лидер между европейските борси за товари и товарни обеми, TimoCom предоставя на секундата данните от транспортната борса TC Truck&Cargo®. Там се публикуват ежедневно до 450 000 оферти за товари и товарни обеми от над 100 000 потребители. Тази информация постъпва в транспортния барометър на TimoCom, така че да може да се получи добър поглед върху актуалната ситуация на европейския пазар за сухопътен транспорт.

Предприятия като Exiros, които ценят транспортния барометър и използват резултатите директно при планирането на логистиката, могат да оптимизират контрола на логистичните процеси и така да направят веригата за доставки по- ефективна и да оптимизират разходите.

При това потребителите не трябва да се намират в офиса или фирмената централа. Благодарение на приложението транспортен барометър на TimoCom човек може да направи винаги справка за актуалното съотношение на товарите спрямо товарното пространство дори и при преговори на място.


Наградата за най-добра марка за 2014 г. в категория борса за товари получава германската фирма „TimoCom“

В същия момент читателите на издателство ETM избраха TC Truck&Cargo® за най- добрата борса за товари


На тържествена церемония по връчване на наградите на 5 юни в Щутгарт, Кристоф Тесинга, маркетингов директор на TimoCom, получи наградата „Най- добрата марка“ за борсата за товари TC Truck&Cargo®. Преди това в продължение на няколко седмици 7 403 читатели на специализираното издание EuroTransportMedia гласуваха за най- добрите продукти и услуги в транспортния и логистичен бранш.

TimoCom на първите места до гиганти в бранша

Кристоф Тесинга: Особена чест е спечелването на наградата за „Най- добра марка“ в съревнование с фирми като Mercedes, MAN и Michelin „Ние сме средно по големина предприятие, което се управлява от собствениците, което разработва, обслужва и разпространява всички свои продукти със собствени усилия. Да застанем на стълбичката на победителите рамо до рамо с гигантите в бранша ни кара да се чувстваме горди за това, че нашата работа е оценена по достойнство. От този връх искам да благодаря отново на всички читатели на ETM и потребителите на TimoCom! Впрочем, ние продължаваме да сме на ваше разположение.“ По този начин борсата за товари и товарни обеми TC Truck&Cargo® постоянно се усъвършенства и се разширява с нови полезни функции, като например новата насочена към потребителите платформа за проследяване TC eMap®. Тук могат да бъдат едновременно показани на една карта до 90 различни телематични системи. Освен това тази година ще бъде добавена възможност и за мобилен достъп, която ще направи възможно използването на програмата през приложение от смартфон и таблет.

Силен продукт, силна услуга

В същата степен фирмата инвестира и в добро обслужване на клиентите. „Комуникацията с клиентите е предпочитаният метод за гарантиране на качеството. В отдела за обслужване на клиентите TimoCom има 50 международни служители, които са ежедневно на разположение по телефон, имейл или фейсбук. За нас е много важно да бъдем близо до клиентите, да можем да реагираме на ситуацията и да отговаряме на важни запитвания без голямо забавяне“.

  • Етикети: Бизнес и сътрудничество