Уникален интермодален транспорт между България и Германия

Русе - Гьор

DB Schenker Rail е най-големият железопътен превозвач в Европа, който има 26% пазарен дял в Европа и собствени компании в 16 европейски страни. В компанията работят около 32 000 служители. Дейността на DB Schenker Rail e разделена в три района –  Западен, Централен и Източен, като Ди Би Шенкер Рейл България ЕООД е част от район Изток. Българското дружество е основано през 2002 г. и постоянно разширява своето портфолио. В момента имаме 16% дял от българския пазар на товарни превози. Основната ни дейност е насочена към жп превоза на товари за големите индустриални предприятия в България и превоз на транзитни влакове, както и индустриални маневрени услуги. Като част от структурите на DB Schenker Rail ние работим за общата цел на компанията в Програма 2020 –  изграждане на единна европейска железопътна мрежа, която да обслужва клиентите от началната точка на техния товар до крайния получател в различни страни на Европейския съюз.

DB Schenker Bulgaria разшири своите транспортни услуги в Германия, основният търговски партньор на страната, сега предлага и нови железопътни връзки между Германия и България. Новата комбинация от железопътен и автомобилен транспорт между Нюрнберг и Русе е екологично чист. Отправна и приемна спирка в България е пристанище Русе, в Германия е пристанището на Нюрнберг.

Първият блок-влак тръгна от Нюрнберг, Германия на 31 януари 2015г. и от Русе на 03 февруари, 2015г. Блок- влаковете стартираха с едно пътуване в двете посоки на седмица, но честотата на превозите може да се увеличи при необходимост. Транспортът продължава три дни във всяка посока. Влаковете са оборудвани със специални двойни джоб- вагони за превоз на полу- стандартни контейнери, цистерни и авторемаркета. Партньори по проекта на Ди Би Шенкер България са PIMK, Ди Би Шенкер Лоджистикс България, Ди Би Шенкер Рейл и Пристанищен комплекс Русе. Досега основен канал на продажби на нашия транспорт беше ДБ Шенкер Лоджистикс, но вече имаме и собствен търговски отдел, който извършва продажбите за пазара на вътрешния транспорт у нас.

Българският бизнес все повече ще избира интермодалните превози, защото те са комплексно решение за големи обеми товари. Превозите с блок-влакове имат своите неоспорими предимства – по- кратко време за пътуване, специално резервирани вагони и навременно транспортиране, намаляване на трафика, екологичен ефект.

"Новият продукт показва, че значението на железопътните транспортни решения в България непрекъснато се увеличава. Все повече потребители се обръщат към железниците в комбинация с наземен транспорт ". Новата интермодална концепция осигурява ценова стабилност за срок от една година и има потенциал за намаляване на разходите с до 20% в сравнение с автомобилния транспорт.

  • Етикети: Логистика